Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC, recomandări esențiale pentru asigurarea securității informațiilor și a dispozitivelor, nu trebuie să uităm că tot ce se conectează la internet poate fi vulnerabil la atacurile hackerilor.
Atenție la datele oferite sau publicate în mediul online! Analizați cu grijă ce informații urmează să furnizați, în special în cazurile în care acestea vă sunt cerute imperativ, prin e-mail, sms sau platforme de mesagerie.
Securizați-vă toate dispozitivele
Asigurați-vă că toate dispozitivele dumneavoastră sunt protejate cu parole puternice sau configurați o autentificare dublă (2FA), care este disponibilă pe majoritatea dispozitivelor IoT. De asemenea, este indicat să modificați parola și numele de rețea care v-au fost furnizate în mod implicit. Nu uitați: este important ca numele rețelei să nu cuprindă niciun element care să ofere informații despre domiciliul sau familia dumneavoastră, cum ar fi numele sau adresa.
Verificați-vă aplicațiile
Cea mai sigură modalitate de a obține aplicațiile constă în descărcarea lor directă din magazinul oficial de aplicații (Google Play, Apple App Store etc.). Dacă faceți clic pe un link aleatoriu pentru a descărca o aplicație riscați să infectați dispozitivul. Analizați cu atenție informațiile transmise și autorizațiile pe care le acordați înainte de instalarea aplicației. Treceți periodic în revistă toate aplicațiile și eliminați-le pe cele de care nu mai aveți nevoie.
Urmărește observnews.ro și pe Google News