Elevele îndrumate de prof. coregraf Daniela Rotari Pătuleanu au avut un an competițional cu provocări, dar și cu rezultate, reușind clasări foarte bune pe plan national și internațional.
Prima reușită a fost calificarea la Campionatul European al Organizației Internaționale de Dans, pentru care s-au deplasat în Polonia, în orașul Kielce și unde au prezentat 33 de coregrafii. Au concurat împotriva balerinelor de la școli mari de balet, însă au reușit să ajungă în finală, la categorii de dans foarte grele – balet solo și balet duet, categoria de vârstă 8-12 ani. Este vorba de Daria Florentina Sandu, Daria Maria Chireașca, Cezara Olivia Farău, Mara Ștefania Stoica. Iar la categoria kids ( 5-7 ani) Carla Vasile – locul 2 la balet și locul 5 la jazz, Ranya Mayra Ioniță, Atina Grigore și Tendai Mutenda, locurile 1, 2 și 3.
„Aceste rezultate ne-au motivat să ne pregătim vara pentru participarea la Campionatul Mondial IDO, din Belgia, De Panne. Dar am continuat și participarea la competiții naționale importante, cu rezultate pe măsură – Art Dance Festival, Bucharest Dance Awards cu 2 premii pentru BEST SOLO, MARELE PREMIU de coregrafie 2023, cu locurile 1 pentru 3 categorii de vârstă diferite și locurile 2, pentru aceleași categorii de vârstă”, a explicat Daniela Rotari Pătuleanu.
După o gală de sfârșit de an școlar cu invitați speciali de la Opera Națională București, între care maestrul Alin Gheorghiu, directorul Compartimentului Balet, luna septembrie a venit cu o provocare: 2/3 din lotul international s-au retras din motive financiare de la participarea la Campionatul Mondial, elevii fiind susținuți exclusiv de părinți. „A trebuit să schimb tactica repede și am decis să particip și cu copii de la pre-performanță, de la categorie mai mică de vârstă. Ne-am prezentat la Mondiale, fără finaliștii europeni, cu 35 de coregrafii la 3 categorii de dans: modern contemporan, balet și jazz. Au urmat alte 3 luni de repetiții și antrenamente zilnice pentru mine, iar pentru copii, vacanța de toamnă s-a transformat într-un cantonament”, a detaliat profesoara. Ca o răsplată pentru munca depusă, pe 19 noiembrie, au fost selectați, din 639 de momente, cu peste 1500 de participanți, să danseze în Gala DanceRo Competition, cu coregrafia „Vivaldi”, având ca dansatori pe Ștefania Teodora Vișenică, Anastasia Elena Mihai, Sandra Elena Mihai și Varduca Medeea. „DanceRo Competition este un concurs cu pretenții foarte ridicate la secțiunea balet clasic, unde am participat cu 22 de coregrafii. Am întrat în top 15 cu toate elevele participante din 30 de dansatori, am ocupat podium la majoritatea categoriilor, iar la cea mai grea- balet solo, am urcat pe podium, locul 1, la 6 -7 ani cu Maya Ioana Ciobotaru, cu Sandra Elena Mihai locul 2 la categoria 7-9 ani și Daria Florentina Sandu, locul 2, la categoria 10-12 ani.”
Anul competitional a continuat cu un alt concurs cu pretenții și juriu internațional „Art Dance Festival”, organizat la Palatul Național al Copiilor, din București, pe 25 noiembrie. Balerinele târgoviștence au adăugat în palmares alte 11 premii, cu locuri 1,2 și 3. Apoi Campionatul Mondial din Belgia, le-a adus elevelor profesoarei Daniela Rotari Pătuleanu noi experiențe și prietenii. Prin Ștefania Vișenică au înregistrat clasarea pe locul 17 din 34, la cea mai grea categorie din baletul clasic: Solo Balet Repertoire.
Anul competitional a continuat cu un alt concurs cu pretenții și juriu internațional „Art Dance Festival”, organizat la Palatul Național al Copiilor din București, pe 25 noiembrie. Balerinele târgoviștence au adăugat în palmares alte 11 premii, cu locuri 1,2 și 3. Apoi Campionatul Mondial din Belgia, le-a adus elevelor profesoarei Daniela Rotari Pătuleanu noi experiențe și prietenii. Prin Ștefania Vișenică au înregistrat clasarea pe locul 17 din 34, la cea mai grea categorie din baletul clasic: Solo Balet Repertoire.
Anul calendaristic a fost încheiat cu cel mai iubit balet de copii „ Spărgătorul de nuci” – o tradiție ajunsă la a cincea ediție. „Anul aceasta a venit și prima adevărata recunoaștere a muncii noastre, din partea comunității: o cerere foarte mare pentru invitații la spectacol. Cum nu am reușit să acoperim toate solicitările, promitem că vom găsi soluții pentru decembrie 2024, să bucurăm cât mai mulți copii și adulți”, asigură prof. coregraf Daniela Rotari Pătuleanu.
Mai multe detalii în cotidianul Observ NEWS
Urmărește observnews.ro și pe Google News