Comuna Moroeni a răsunat de colinde, urături și obiceiuri străvechi în cadrul Festivalului Colindelor, unde cu mic, cu mare, cetele de colindători din Botoșani, Maramureș, Suceava, Neamț și Dâmbovița- comuna Moroeni, au reînviat tradițiile satelor de altă dată.
Parada cetelor de colindătorilor a dat viață întregii comune Moroeni, încă de la primele ore ale dimineții de duminică, 10 decembrie 2023.
Sute de colindători au sosit la poalele munților Bucegi, în comuna dâmbovițeană Moroeni, unde gazdă primitoare a fost administrația locală condusă de primarul Laurențiu Moraru.
Festivalul a debutat cu o paradă a cetelor de colindători, punându-se în evidență costumele și obiceiurile specifice fiecărei zone.
Nu au lipsit invitații de la județul, prefectul Claudia Gilia, președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, deputatul Carmen Holban, vicepreședintele Luciana Cristea și primari din localitățile învecinate ale comunei Moroeni.
Într-o atmosferă caldă, însoțită de sunete, arome și lumini de sărbătoare, colindatorii au reînviat atmosfera sărbătorilor de iarnă prin colindele și tradițiile străvechi.
Inivitatul special a fost Fuego care a creat o atmosferă de poveste.
Un adevărat spectacol au oferit și:
Ansamblul „Simion Florea Marian“ din Ilişeşti , județul Suceava
Ansamblul ” Junii Moiseiului ” din Moisei, județul Maramureș
Ansamblul „Izvoarele Borcutului” din Borca, județul Neamț
Ansamblul ” Codruleţul” din comuna Vorona, județul Botoșani
Corul Parohial ” Glod ” din comuna Moroeni, județul Dâmbovița
Ansamblul „Cununița” al Școlii Moroeni, comuna Moroeni, județul Dâmbovița
Și anul acesta, Consiliul Județean Dâmbovița a susținut desfășurarea acestui Festival.
Ca de fiecare dată s-au alăturat acestui eveniment și sponsori, astfel o nouă filă s-a scris în istoria comunei Moroeni.
Mai multe detalii în cotidianul Observ NEWS
Urmărește observnews.ro și pe Google News