Pentru o mai bună informare a consumatorilor atunci când aceștia achiziționează diverse produse în zona piețelor (legume și fructe , produse lactate, lapte, carne, produse din carne, pește, ouă, vin, etc. ), a fost pus în dezbatere un Ordin al A.N.P.C. prin care sunt stabilite informațiile minimale ce trebuie afișate de către operatorii economici care comercializează produse în piețe.

De asemenea consumatorii vor avea la dispoziție informații clare și transparente pentru produsele pe care vor să le achiziționeze putând face alegeri în cunoștință de cauză.
Este important ca legumele și fructele ce se comercializează în interiorul piețelor să aibă afișată pe eticheta de produs, următoarele informații:
– denumire produs și categoria de calitate;
– specie sau soi, după caz;
– ţara de origine;
-denumire producător / ambalator / expeditor;
-calibrul, dacă este cazul.
Mai multe detalii în cotidianul Observ NEWS
Urmărește observnews.ro și pe Google News