Salvamont continuă campania de prevenire a accidentelor montane prin publicarea de recomandări privind activitățile montane și măsuri ce trebuie întreprinse în situații deosebite pe munte.
Nu uitați, echipele Salvamont sunt singurele structuri care dețin competența legală, personal pregătit profesional și atestat pentru a interveni în soluționarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecțiuni medicale sau traumatice.
Apelați cu încredere la prietenii Dumneavoastră de nădejde de pe cărările munților –SALVAMONT România !
Întâlnirea cu animalele
Nu părăsiți niciodată poteca marcată. Animalele sălbatice evită zonele frecventate de oameni. Puteți de asemenea să strigați din când în când sau să luați la dumneavoastră un fluier (un astfel de fluier se găsește de regulă la catarama de prins la piept a rucsacului)
Țineți câinii de companie legați în lesa. Aceștia pot agita animalele sălbatice și le pot trimite înspre dumneavoastră.
Evitați să faceți plimbări seara târziu sau noaptea. Animalele sunt mult mai active în aceasta perioadă.
Daca aveți de gând să campați cu cortul, nu o faceți în locuri izolate. Asigurați-vă că montați cortul într-o zonă de campare organizată și că nu țineți niciun fel de mâncare în acesta (animalele sălbatice pot detecta chiar si mirosul conservelor nedesfăcute). Hrana legați-o la înălțime undeva mai departe de cort.
Înainte de a planifica o drumeție sunați la Dispeceratul Național Salvamont, anunțați în ce zonă vreți să mergeti, operatorii Salvamont România vă vor pune în legătură cu echipele Salvamont din zona dumneavoastră de interes și veți obține, de la acestia, cele mai bune și corecte informații cu privire la pericolele din zonă și la posibilitatea întâlnirii cu animale.
Dacă vedeți serpi încercați să îi ocoliți și, sub nici o formă, nu încercați să îi urmăriți sau prindeți.
Mai multe detalii în cotidianul Observ NEWS
Urmărește observnews.ro și pe Google News