Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan alături de premierul Marcel Ciolacu și ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a semnat un contract deosebit de important pentru protejarea viitorului copiilor noștri și a județului în care trăim.
Astfel, cu finanțare europeană, Programul Operațional Infrastructură Mare Etapa 2014-2020, se trece la prima fază a proiectului prin care se va construi „Instalația de tratare a deșeurilor colectate separat și a centrului de aport voluntar deșeuri de la Șotânga”, o investiție uriașă – 94.500.000 de euro.

Valoarea contractului semnat ieri , Etapa I, se ridică la aproximativ 36.000.000 de lei. Din această sumă, 22.000.000 de lei reprezintă fonduri europene, diferența fiind contribuția Consiliului Județean Dâmbovița la acest proiect. ” Datorită contractului semnat vom achiziționa:
– peste 62.000 de unități de compostare individuală;
– 4 autocompactoare de 22 mc și 7 autocompactoare de 16 mc pentru biodeșeuri;
– 2 autocompactoare pentru deșeuri textile;
– soft de management al deșeurilor;
– 75.000 de europubele biodeșeuri de 120l;
– 116.000 de europubele deșeuri recilcabile de 120l;
– 170 de recipiente dedicate colectării textilelor;
– 560 de containere de 1.100 litri pentru biodeșeuri.
Etapa a II-a, pentru care vom obține finanțare prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027, are o valoare totală de 87.200.000 euro, iar implementarea acesteia presupune realizarea instalației de tratare a deșeurilor colectate separat, care conține:
– instalație de tratare mecanică a deșeurilor reciclabile, cu sortare semiautomată;
– instalație de tratare mecanică a deșeurilor reziduale;
– linie de tratare biologică prin digestie anaerobă pentru tratarea biodeșeurile colectate separat, cât și a deșeurile cu conținut organic;
– platformă de compostare;
– un centru de colectare prin aport voluntar și stocare temporară a fluxurilor de deșeuri speciale pe amplasamentul de la Șotânga.
Scopul meu și, sunt convins, al tuturor dâmbovițenilor este acela de a reduce impactul negativ asupra naturii. Astăzi, ne-am angajat să investim în tehnologii și practici care vor minimiza poluarea în fiecare localitate a județului Dâmbovița, pentru a lăsa în urmă un mediu curat și sănătos pentru generațiile viitoare.
Este un pas mare și încă o dovadă din partea noastră că mediul înconjurător primește atenția și protecția cuvenite.”, a afirmat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan
Mai multe detalii în cotidianul Observ NEWS
Urmărește observnews.ro și pe Google News