Pompierii au verificat toate bisericile și mănăstirile din județul Dâmbovița , având în vedere activitățile religioase ce urmează a se defășura în perioada acestor mari sărbători creştine, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa monitorizează permanent evoluția dinamicii din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.
Astfel, Inspectorii de prevenire au desfășurat premergător Sărbătorilor Pascale verificări la lăcașurile de cult unde se preconizează participarea unui număr mare de credincioși. Aceștia au avut în atenție dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice și asigurarea accesului autospecialelor de intervenție la construcțiile bisericești și hidranţii exteriori.
În plan operațional, zilnic, peste 130 de pompieri care încadrează mijloacele tehnice sunt pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.
De asemenea, subunitățile au desfășurat în această perioadă recunoașteri în teren la lăcașurile de cult, la mănăstiri, schituri și alte obiective de cult.
Acțiunile desfășurate de structurile operative în raioanele de intervenție continuă în Noaptea de Înviere unde, în vederea menținerii unui grad sporit de siguranță pentru cetățeni, aproximativ 60 de pompieri cu 12 autospeciale de intervenție vor fi prezenți în apropierea lăcașurilor de cult identificate cu un număr mare de participanți, pe întreaga perioadă a desfășurării slujbelor religioase.
Pentru evitarea producerii unor incidente și pentru a nu deveni victime ale incendiilor este necesară respectarea unor reguli simple.
Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse. De asemenea, nu lăsați lumânările aprinse sau alte surse de foc la îndemâna copiilor.
Uşile de acces se menţin în poziţie deschisă, în mod obligatoriu, pe timpul slujbelor religioase cu public numeros. În condiţiile unui număr foarte mare de participanţi se recomandă organizarea slujbelor religioase în aer liber.
Vă dorim să vă bucurați de Sfintele Sărbători fără evenimente care să vă pună viața în pericol!
Mai multe detalii în cotidianul Observ NEWS
Urmărește observnews.ro și pe Google News