La nivel global, intoleranța la lactoză este o problemă importantă și aproximativ 65-70% din populația lumii are intolerantă la lactoză

Brânza cheddar este unul dintre cele mai populare tipuri de brânză din lume, recunoscută pentru gustul său bogat și textura sa cremoasă. Acest tip de brânză are o istorie bogată și este folosit într-o varietate de preparate culinare. În acest articol, vom explora beneficiile brânzei cheddar, conținutul său de lactoză, contraindicații, procesul de preparare și modalități de consum.
Brânza Cheddar, cunoscută sub numele de cașcaval, este o brânză naturală, relativ tare, de culoare albă (sau portocalie, dacă se adaugă coloranți precum annatto), cu un gust uneori ascuțit. Originară din satul englezesc Cheddar din Somerset, brânzeturile de acest stil sunt produse în prezent în întreaga lume. Cheddarul este cel mai popular tip de brânză în Regatul Unit, reprezentând 51% din piața anuală de brânzeturi de 1,9 miliarde de lire sterline, fiind a doua cea mai populară brânză din SUA, după mozzarella, cu un consum mediu anual de 4,5 kg pe cap de locuitor.
Mai multe detalii în cotidianul Observ NEWS
Urmărește observnews.ro și pe Google News