Bicarbonatul de sodiu este o substanță alcalină cristalină cu multiple utilizări în viața de zi cu zi. Această substanță se găsește în mod natural în sol, iar producția sa comercială a început în secolul al XIX-lea. Cu un istoric bogat și recunoscut pentru proprietățile sale variate, bicarbonatul de sodiu a devenit un ingredient esențial în bucătărie, în îngrijirea personală și în menținerea curățeniei în casă.

În secolul al XVII-lea, chimistul german Johann Rudolf Glauber a descoperit cum sa produca bicarbonat de sodiu din sare si acid sulfuric. Aceasta metoda a fost ulterior folosita, in secolul al XVIII-lea, pentru a produce bicarbonat de sodiu pe scara larga, compusul devenind un ingredient popular in produsele de cofetarie. Pe masura ce cercetarile cu privire la proprietatile bicarbonatului de sodiu au evoluat, acesta a inceput sa fie utilizat in produse cosmetice, pasta de dinti si chiar in unele tratamente medicale traditionale.
Ce este bicarbonatul de sodiu?
Bicarbonatul de sodiu este un compus alcalin, cu formula chimică NaHCO3. Acesta este format din ioni de sodiu, hidroxid și dioxid de carbon. Bicarbonatul de sodiu este solubil în apă și are un gust ușor sărat, ceea ce îl face potrivit pentru multe aplicații culinare și nu numai.
Mai multe detalii în cotidianul Observ NEWS
Urmărește observnews.ro și pe Google News