Pentru prevenirea apariției toxiinfecțiilor alimentare și protejarea sănătății publice, inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița desfășoară o serie de controale la nivelul întregului județ.
Sunt vizate unități de alimentație publică (restaurante, fast-food, cofetării, patiserii), unități de vânzare cu amănuntul (supermarketuri, magazine alimentare), măcelării, brutării, precum și spații de producere a pâinii, produselor proaspete de patiserie și specialităților de panificație.


Obiectivele controalelor:verificarea respectării cerințelor de înregistrare, autorizare și funcționare a unităților alimentare;igienizarea și întreținerea spațiilor de manipulare a alimentelor;respectarea condițiilor de prelucrare și depozitare a materiilor prime și produselor finite;respectarea cerințelor privind trasabilitatea, etichetarea și controlul dăunătorilor;implementarea procedurilor HACCP și a programelor de autocontrol.
Acțiunile au un rol dublu: de prevenire a riscurilor pentru sănătatea consumatorilor și de consiliere a operatorilor din industria alimentară.
Recomandare pentru consumatori
Reamintim cetățenilor că pot apela numărul gratuit Call Center ANSVSA – 0800.826.787, disponibil din orice rețea de telefonie, pentru sesizări sau informații legate de siguranța alimentelor.