S-a votat, în cadrul Plenului Parlamentului European de la Strasbourg, Raportul referitor la modificarea Deciziei legislativului european și a Consiliului privind Mecanismul de protecție civilă al Uniunii.
Această modificare, subliniază importanța Mecanismului de protecție civilă prin care Uniunea Europeană poate continua să ofere sprijin de urgență coordonat, eficient și rapid populațiilor afectate din Statele Membre și din anumite țări care sunt în afara Uniunii Europene.

Centrul de coordonare a răspunsului la situații de urgență este nucleul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene care supraveghează și sprijină furnizarea de materiale de asistență, protecție civilă, echipe medicale și echipamente specializate pentru a face față dezastrelor naturale sau dezastrelor provocate de om.
„Practic, pentru a asigura un răspuns mai bun la provocările viitoare, prezenta propunere sugerează prelungirea sfârșitului perioadei de tranziție de la 1 ianuarie 2025 până la 31 ianuarie 2027. Mai mult, această dată este aliniată și corespunde cu data de sfârșit al actualului cadru financiar multianual pentru perioada 2021-2027.
România a activat Mecanismul de protecție civilă în urma tragediei de la Crevedia, iar alte State Membre s-au confruntat cu dezastre naturale în decursul acestui an, motiv pentru care Mecanismul a fost folosit la capacitatea sa maximă. Dezastrele naturale și cele provocate de om din acest an au arătat cât de importantă este solidaritatea între Statele Membre.
La rândul meu, doresc să-mi exprim solidaritatea cu persoanele și familiile din România afectate de tragedia de la Crevedia, dar și cu persoanele afectate de cutremure, inundații și incendii din Turcia, Grecia, Italia sau Cipru. „, a transmis eurodeputatul Corina Crețu
Mai multe detalii în cotidianul Observ NEWS
Urmărește observnews.ro și pe Google News