Producția sustenabilă a culturilor include metode de creștere a legumelor, fructelor, cerealelor și a altor culturi alimentare și fibre în moduri ecologice, care se concentrează pe sănătatea solului și biodiversitate în loc de îngrășăminte chimice și pesticide.
Aceste practici de creștere necesită mai multă forță de muncă și expertiză specializată decât producția pe bază de produse chimice, ceea ce înseamnă că produsele rezultate sunt adesea mai scumpe.
Agricultura sustenabilă devine tot mai importantă pentru păstrarea fertilității solului și pentru producția de alimente mai sănătoase pentru următoarele generații.
Agricultura sustenabilă este importantă și pentru că ne învață cum să folosim mai responsabil resursele naturale, în special din moment ce majoritatea nu sunt regenerabile sau infinite. Astfel, un management al apei mai bun și captarea carbonului în subteran sunt câteva dintre practicile pe care viitorii fermieri vor fi nevoiți să le adopte pentru tranziția către ferme mai prietenoase cu mediul.
Agricultura inteligentă implică și utilizarea tehnologiei de ultimă generație în acest domeniu, care poate crește reziliența în fața fenomenelor meteo extreme. Desigur, acest lucru nu ne face culturile imune, însă ne ajută să luăm decizii pentru salvarea recoltei în cazul unei amenințări, precum o furtună.
Mai multe detalii în cotidianul Observ NEWS
Urmărește observnews.ro și pe Google News