În pragul sărbătorii Înălțării Domnului, InfoCons trage un semnal de alarmă asupra compoziției vopselelor de ouă, care au înregistrat o creștere semnificativă a numărului de aditivi alimentari. Un studiu comparativ realizat pe o perioadă de 10 ani, între 2015 și 2025, pe 60 de produse tip vopsea de ouă, arată că în 2025 există cu 250% mai multe tipuri de aditivi decât în 2015.
Analiza ține cont de datele colectate în mai mulți ani (2015, 2016, 2018, 2019, 2021, 2022 și 2025) și atrage atenția asupra potențialelor riscuri pentru sănătatea consumatorilor, mai ales în contextul utilizării sporite a acestor produse în perioada sărbătorilor pascale și de Înălțare.
Pentru mai multe informații și recomandări, consumatorii sunt invitați să consulte site-ul oficial www.infocons.ro și să utilizeze aplicația InfoCons pentru a fi protejați și informați corect înainte de a cumpăra vopsele de ouă.
InfoCons continuă astfel eforturile de educare și protecție a consumatorilor, încurajând o atitudine informată și responsabilă în alegerea produselor alimentare.
Mai multe detalii în cotidianul Observ NEWS
Urmărește observnews.ro și pe Google News

