Ziua Europeană a Parcurilor a fost instituită în urmă cu 24 de ani la inițiativa Federației Europene a Parcurilor ”EUROPARC”, având ca obiectiv apropierea oamenilor de natură, atragerea atenției asupra importanței frumuseților din natură și a managementului durabil al ariilor naturale protejate.
Primul parc național din România, Retezat, a fost înființat în anul 1935, în prezent fiind 29 de parcuri naționale și naturale.
Din acestea, 22 de parcuri naționale și naturale sunt administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, având o suprafață totală de 853.266 hectare, 232.246 hectare fiind în zone de protecție, iar în aceste parcuri sunt 562.730 hectare de păduri.
Pentru iubitorii de natură care vor să știe în ce stadiu de înflorire sunt narcisele din Poiana Narciselor din Parcul Național Munții Rodnei, vă informăm că arată precum în pozele de mai jos și că vă așteaptă și în această săptămână.
Atunci când înfloresc în lunile mai – iunie, narcisele din poiana de pe Valea Vinului, situată pe versantul de est al muntelui Saca oferă o imagine de senzație, transformându-se, încet-încet, într-un covor alb de narcise care este întrerupt din loc în loc de flori de arginţică, genţiană, ceapa ciorii şi brânduşe de primăvară.
Rugăm turiștii care ajung în poiana de pe Valea Vinului, să nu culeagă florile și să păstreze un comportament civilizat față de natură. Le dorim să se bucure de peisajul inedit, să facă fotografii și să poposească pentru a admira zona și pentru a se reconecta la natură. Purtați mireasma lor în gând și imaginea în suflet.
Narcisele (Narcissus stellaris) înfloresc în această perioadă, intervalul optim de vizitare a rezervației, care se întinde pe 8 hectare, fiind în a doua jumătate a lunii acesteia, însă narcise înflorite pot fi găsite și în iunie.
Mai multe detalii în cotidianul Observ NEWS
Urmărește observnews.ro și pe Google News